Какво е токеномика и как може да съживи икономиката

10/02/2021

Токенизацията комбинира вашия бизнес с блокчейн технология и издава ваши собствени бизнес токени, които по същество са подобни на акции.

Като се свържете с блокчейн, можете постепенно да автоматизирате всички процеси на вашия бизнес. В същото време разполагате с актуални данни за разходите си, на които можете да реагирате бързо и да спестите значително. След като автоматизирате целия си бизнес и се свържете с блокчейна, вашият бизнес ще бъде безпроблемен и добре организиран за потенциални инвеститори, които обичат да купуват вашите токени.

Токенизацията е процес на защита на чувствителни данни чрез заместване на число, генерирано от алгоритъм, наречен маркер. Токенизацията често се използва за предотвратяване на измами с кредитни карти. Тези символи могат да се предават през Интернет или през различните безжични мрежи, необходими за обработка на плащания, без да се излагат действителните банкови данни. Действителният брой банкови сметки се съхранява на сигурно място.

Токенизацията е метод, който преобразува правата върху актив в цифров маркер.
Да предположим, че има къща за 200 000 евро. Токенизацията може да превърне този апартамент в 200 000 символа (броят е напълно произволен, така че може да бъде 2 милиона символа). По този начин всеки маркер представлява 0,0005% от базовия актив. И накрая, издаваме токен на платформа, която поддържа интелигентни договори като Ethereum, така че токените могат свободно да се купуват и продават на различни борси.

Когато купувате токен, вие всъщност купувате 0,0005% от активите на имота. Купувате 100 000 токена / токени и притежавате 50% от активите си. Купувате 200 000 токена / токени и притежавате 100% от активите. Очевидно няма да станете легален собственик на имота. Тъй като Blockchain е фиксирана публична книга, тя гарантира, че след като закупите жетони, никой не може да „изтрие“ вашия имот, дори ако той не е включен в кадастъра на недвижимите имоти. Трябва да е ясно защо Blockchain позволява този тип услуги.

Токенизирането на други активи работи по същия начин. Ако има изображение на Пикасо на стойност 50 милиона евро, то също може да бъде токенизирано. Същото важи и за златото и диамантите и други ценни книжа и недвижими имоти.