Защо да токенизирам

10/02/2021

Последните оценки показват, че текущата стойност на всички реални активи е приблизително 256 трилиона щатски долара.
Въпреки че този намаляващ брой е относително стабилен, всички тези активи сменят редовно собствениците си.
За съжаление използваните процеси за търговия с тези активи са напълно остарели.

Притежаването на по-голямата част от реалните активи все още означава раздробяване на хартия.
Следователно повечето транзакции могат да отнемат седмици или дори месеци.

Търговията с активи също е измъчвана от много бюрокрация, безброй такси и различни географски ограничения. Освен това повечето активи са много трудни за разпределение, което прави пазарите им много неликвидни. Недвижими имоти, златни резерви и изящни изкуства са добър пример.


За щастие, с последните развития в токенизацията, начинът, по който се държат и търгуват реални активи, може да бъде на ръба на истинска революция.
Токенизацията е иновативен процес, при който активите в реалния свят се маркират от цифрови токени, съществуващи в блокчейн мрежа . След като чиповете бъдат изхвърлени, те по същество се превръщат в цифрови действия с неопровержимо доказателство за собственост. Основен ъпгрейд на всяка система за токенизация на хартия е начинът, по който управляваме активите в бъдеще.

Защо символични активи в реалния свят?
Независимо дали символизираме реални активи или нематериални елементи като интелектуална собственост, ние създаваме уникална ликвидна среда, която улеснява сигурните и бързи транзакции.
Освен това можем да търгуваме активи на реални активи с цифрови токени на блокчейн, без да имаме нужда от брокери на трети страни. Вместо това неизменността на блокчейна освобождава транзакцията от всякакви опити за измама.